5/5
Danmarks Flinkeste

Bilskrot i Silkeborg

Når vi laver ophug af brugte biler, ved vi, hvad vi skal kigge efter, når det kommer til brugbare reservedele, og derfor har vi et stort lager med alle slags dele til biler i mange forskellige mærker.

Få et gratis tilbud

Skrotning af bil i Silkeborg

Der er folk, som vælger at sælge deres bil brugt, når de skal skifte til en ny. Det kan være, at der er kraft nok i den gamle til, at en ny ejer kan få en god til med den. Men der er også folk, som er så glade for den bil, de har, at de kører i den, indtil den absolut ikke kan mere. For dem er der kun en vej: Den gamle bil må skrottes, og man må finde sig en ny. Der er lovgivning og jura, som skal være på plads, når man skal skrotte sin bil. Det kan man muligvis få hjælp med.

Bor du i Silkeborgområdet, så findes der en skrothandler tæt på, som du kan henvende dig til, hvis din bil er kørt helt i bund og skal skrottes. Måske står du og mangler tid, fordi du skal finde din næste bil hurtigst muligt, så du igen kan komme omkring. Men den problematik kender skrothandlere alt til. Ofte er de meget hjælpsomme, og man skal bare sige til, så finder man som regel en løsning.

Hvad vores tidligere kunder siger

Dorthe Tornvig Hansen
Dorthe Tornvig Hansen
2023-01-12
Jeg har i dag skrottet min gamle bil og den blev hentet af Bilskrot Jylland af en virkelig behagelig, høflig og imødekommende chauffør. I morges havde jeg en behagelig snak med Kim, som fortalte mig hvordan det helt ville forløbe og senere blev bilen hentet. Det har været så nemt for de ordner det hele, så jeg vil klart anbefale virksomheden.
Dorthe Bräuner
Dorthe Bräuner
2022-10-14
Super nemt at skrotte sin bil. Man giver bare besked, og den bliver hentet på adressen, og alt papir arbejdet bliver gjort.
Alux Enburg
Alux Enburg
2022-09-13
Super service og hurtigt svar . Flinke medarbejder
Kristian Schou
Kristian Schou
2022-08-24
Bilskrot Jylland kan anbefales Ringede, fik en god pris og de afhentede lynhurtigt, plus de afmeldte bilen.
Frank Jensen
Frank Jensen
2022-08-08
Super service. Hurtig og bil afhentet til aftalte tid.
lars sørensen
lars sørensen
2022-08-04
Det var en super god serves og venlig folk kan klar anbefale
Hans Henrik Mikkelsen
Hans Henrik Mikkelsen
2022-08-04
Super nemt og hurtig afhentning.
Kasper C
Kasper C
2022-04-07
Jeg blev kontaktet af Kim fra bilskrot Jylland, efter at have bedt om et skrottilbud på min gamle Yaris. Kim rådede mig til at bruge lidt penge på den, og beholde den yderligere to år, da han hørte standen. God og ærlig service! Jeg ringer til Kim igen om to år og prøver igen:)

Få gode skrot priser

Der er altid en præmie for en bil, der skrottes. Skrotpriser kan variere, men ligger ofte på nogenlunde det samme. Men naturligvis er det jo den, der giver den bedste pris, man vælger. Hvis der er meget at vinde, så kan man jo spørge sig frem også blandt venner og kolleger, om de kender en, som er bedre og billigere end de andre. Det er vigtigt at huske på, at selv skrot biler har værdi, og derfor kan det sagtens betale sig at forhøre sig blandt bekendte.

Måske er der reservedele i din skrotbil, som kan bruges igen og sælges videre. En dygtig skrothandler vil altid gennemgå en bil for brugbare reservedele, inden den sendes til ophugning. På den måde går intet til spilde, og måske kan der endda tjenes lidt på reservedelene. Tag en snak med skrotmanden om det, og få den bedste pris. I skal nok finde hinanden til sidst, sådan plejer det jo at gå.

Vi dækker hele Jylland.

Uanset om du og din skrotbil er tæt på os, skal vi nok finde ud af at gøre skrotningen bekymringsløs. Du kan vælge at komme og aflevere din skrotbil hos os i Bilskrot Jylland, eller vi kan aftale, at vi kommer til dig og får overdraget bilen og bugserer den med til ophugning. Vi gør det, du synes er lettest, når din bil skal skrottes. Vi er placeret et godt stenkast fra Jylland nær Centrum, så du kan hurtigt aflevere din bil til skrotning, eller vi kan komme og hente din bil til skrotning af delene på den mest hensigtsmæssige måde.

TLF: +45 55 20 70 84

Har du allerede afmeldt din bil og afleveret nummerpladerne, er det ikke noget problem at aflevere din bil til skrotning.

Hvis du selv er startet på skrotningsprocessen og har afmeldt din skrotningsbil hos Motorregistret og måske endda har afleveret de gamle nummerplader til Skat, er du faktisk godt på vej til at komme af med din skrotningsbil og dermed få en skrotpræmie.

Læs mere om skrotpræmie uden nummerplader her.

Papirarbejdet med en skrotbil

Der er altid formalia, der skal ordnes, i forbindelse med skrotning af bil. Der er lovgivning, som skal overholdes og papirarbejde, der skal underskrives og sendes ind til bl.a. Motorregisteret. Og så skal nummerpladerne selvfølgelig klippes efter reglerne. Måske har du svært ved at finde tid til disse ting, når du samtidig skal ud at finde din næste bil. Det kan også være svært at overskue den jura, der følger med, så her er det en god idé at bede om hjælp hos din skrothandler. Hvor det måske er nyt og uvant for dig, så har han mange års erfaring og kan klare formalia på ingen tid. Det kan være en stor hjælp for dig og spare dig tid.

Måske har du også svært ved at overskue, hvordan du skal få din gamle bil afleveret hos skrotmanden. Muligvis er den helt ude af stand til at køre. Nogle Skrothandlere tilbyder at komme og hente din gamle skrot bil, hvis du ønsker det. Det kan også spare dig for meget tid og mange bekymringer. I det hele taget gælder det om at få en dialog i gang, for der er helt sikkert meget, du kan få hjælp med, hvis blot du spørger.

Kom godt videre efter skrotning af bil

Laver man de rigtige aftaler, så er der gode muligheder for at processen kommer til at gå hurtigt. I så fald kommer du også hurtigt videre, og kan lægge din skrotbil bag dig. Så kan du fokusere din indsats på at finde frem til din næste bil. Det er jo også langt mere spændende.

Miljøgodkendt autoophugger

Når din bil skal skrottes, er det vigtigt at vælge en miljøgodkendt autoophugger, for det er din garanti for, at ophugningen ikke skader naturen, miljøet eller grundvandet.
På trods af at det faktisk er blevet gjort meget nemt at skrotte sin gamle kasserede bil her i Danmark, så er der faktisk overraskende mange biler, som bliver skrottet ulovligt. Helt op mod hver fjerde bil blev i 2016 bortskaffet ulovligt, ifølge Miljøstyrelsen, og som et modtræk til denne problematik blev skrotpræmien forhøjet med 700 kroner til det nuværende beløb på 2.200 kroner.
Klodens miljø lider under den illegale handel med skrottede biler

Når du afleverer bilen hos en miljøgodkendt autoophugger, er du med til at sikre, at farlige materialer som bly, saltsyre, olie og benzin, der er nogle af de værste forureningskilder i en bil, bliver bortskaffet og behandlet på en skånsom måde for miljøet. Hos en ikke autoriseret autoophugger risikerer du, at din skrotbil bliver solgt videre til lande i den tredje verden som for eksempel Afrika og Indien, og her er der ikke den store sandsynlighed for, at bilen bliver skrottet på en miljømæssigt forsvarlig måde, når den ikke kan køre længere, hvilket giver endnu mere forurening til i forvejen belastede områder.

Du er en del af en forbrydelse, hvis du ikke vælger en autoriseret autoophugger

Det kan måske være fristende at tage imod et lidt for godt tilbud fra en ikke autoriseret autoophugger, men du bliver en del af en forbrydelse, hvis autoophuggeren sælger bilen videre til et andet land, for det er ulovligt. Så med mindre din lovlydighed og din gode samvittighed er til salg for nogle få ekstra håndører, bør du til enhver tid vælge en autoriseret og miljøgodkendt autoophugger.

Bilskrot i Silkeborg - spørgsmål og svar

Det er derfor meget vigtigt at vælge en miljøcertificeret autoophugger som Bilskrot Jylland, når din gamle bil er udtjent, og den står over for sin sidste køretur til skrotningen.

Hos Bilskrot Jylland er vi ISO 14001 certificerede til at følge de strenge standarder for rigtig skrotning af biler og bortskafning af dele og materialer på den mest hensynsfulde måde.

Bilskrot Jylland er tillige godkendt af Miljøstyrelsen til at behandle skrotbiler, og vi er stolte over at leve op til de meget strenge miljøkrav, man skal leve op til som miljøcertificeret autoophugger.

Vi ved alle sammen, at biler ikke er det allerbedste for miljøet – heldigvis bliver det bedre og bedre med fremkomsten af el- og brintbiler, men indtil videre er det benzin og diesel biler, der er de dominerende typer på de danske veje.

Det er dog ikke alle, som tænker på, at det også er vigtigt, hvordan man skrotter en bil set med de miljørigtige briller på.

Således er det estimeret, at helt op mod hver fjerde bil bliver skrottet ulovligt til skade for vores allesammens natur med potentiel fare for, at giftige stoffer siver ned til vores grundvand og truer vores drikkevandsboringer.

Det første, vi gør, er at fjerne alle de potentielle forurenende væsker og materialer som olie, benzin, diesel, batteri, dækkene og hvad der ellers kunne skade miljøet.

Bagefter gør vi vores bedste for at tage alle de reservedele ud af skrotningsbilen, der kan genbruges i andre biler, så vi kan hjælpe med til at gøre processen mere bæredygtig.

Til sidst bliver skrotbilen hugget op eller knust, så de resterende materialer kan komme ud og blive genanvendt i industrien. Det drejer sig ofte om gode, gedigne materiale som jern, aluminium, kobber og andre metaller

Nu ved du mere om skrotning af bil, og hvorfor du skal vælge en miljøcertificeret autoophugger som Bilskrot Jylland.